Od  dnia 13 grudnia 2016 roku wymagane jest podawanie na etykietach wyrobów m.in. garmażeryjnych, piekarniczych i cukierniczych danych dotyczących wartości odżywczej i kaloryczności. Według Rozporządzenia 1169/2011 pojawia się powinność przedstawienia na etykiecie wartości energetycznej w kcal i KJ oraz 6 składników odżywczych: tłuszczu, nasyconych kwasów tłuszczowych, węglowodanów, cukrów, białka i soli podawanej w przeliczeniu na 100 g lub 100 ml wyrobu gotowego.

Coraz więcej lokali gastronomicznych przy menu restauracyjnym również przedstawia dodatkowe informacje z wartością odżywczą  oraz alergenami w serwowanym daniu.

W ofercie naszej firmy znajduje się usługa obliczania wartości odżywczych na podstawie przedstawionych przez Państwa receptur. Obliczamy wartości odżywcze zgodnie z obowiązującym Rozporządzeniem.

 

Cennik ustalany jest indywidualnie w zależności od ilości produktów oraz ilości użytych surowców do otrzymania wyrobu gotowego.

 

W przypadku zainteresowania prosimy o kontakt mailowy lub telefoniczny (Tel. 609 325 401).